Англия Германия Дубай Екзотика Израел и Йордания Испания Италия Кипър Малта Норвегия Румъния Русия Скандинавия Словения Сърбия Франция Хърватска Швейцария

Испания



Със специалното съдействие на провинция Кастейон: Почивка на море на Коста Азаар - Портокаловият бряг:
Пенискола, Барселона и Морея
Дати: 31 август-7 септември, самолетна почивка от София
Промо цени до 31.03!

8 дни / 7 нощувки
Цена от: 1828.70 лв.


  • ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА
  • ПРОГРАМА
  • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Изберете хотели за резервация по програмата

Хотел ZT Acuasol

Хотел ZT Acuasol
Испания, Винарос

Цена от 1828.70 лв.

Хотел ZT Peniscola Plaza Suites

Хотел ZT Peniscola Plaza Suites
Испания, Винарос

Цена от 1897.16 лв.
Почивка на море на Портокаловия бряг - Коста Азаар, Испания
Пенискола, Барселона и Морея
Дати на почивката: 31 август-7 септември 2024

7 нощувки на пълен пансион с напитки в хотел 4* в курорта Пенискола
2 екскурзии в Барселона и Пенискола, включени в цената!
Обслужване на български език по време на пътуването
Програма със съдействието на Провинция Кастейон

Пакетна цена на турист в хотел ZT Acuasol 4*:
  • 935 евро / 1829 лв. за записвания до 31.03
  • 970 евро / 1897 лв. за записвания след 31.03

Пакетна цена на турист в хотел ZT Peniscola Suites 4*:
  • 970 евро / 1897 лв. за записвания до 31.03
  • 1070 евро / 2093 лв. за записвания след 31.03

Програма на пътуването:

Първи ден - 31.08.24. Отпътуване от София за Барселона с редовен полет на а/к България еър в 07:00 ч. Пристигане в Барселона в 09:10 ч. Панорамна обиколка на Барселона с местен екскурзовод на български език /3 часа/: Пасео Грация, площад Каталуния, площад Испания, както и знаменитите архитектурни шедьоври на Антонио Гауди: Саграда Фамилия, къщата на Мило и Батийо/, улицата на артистите Рамбла, паметника на Колумб, Пристанището. Отпътуване за Коста Валенсия - Портокаловият бряг /240 км/. Настаняване в хотел ZT Peniscola Plaza 4*. Вечеря. Нощувка.

Втори ден - 01.09.24. Закуска. Свободен ден. Обяд. Вечеря. Нощувка.

Трети ден - 02.09.24. Закуска. Пешеходна екскурзия с екскурзовод на български език в Пенискола - включена в цената. /Необходимо е ползване на градски транспорт/. Пенискола е малък живописен полуостров, свързан чрез много тясна пясъчна ивица с континента. Древно селище, създадено от финикийски, картагенски и гръцки колонизатори. Славата си получава през Средните векове, когато се превръща в третият папски град /след Ватикана и Авиньон/ в християнския католически свят. В него е живял, издавал були и писал трудове обичаният папа Луна. На Пенискола се намира и една от най-големите темплиерски крепости в Испания Легендата разказва, че от тази крепост монасите-воини са се качили на кораб и са изчезнали от лицето на света, за да се превърнат в мит, който продължава да вълнува писатели, режисъори и историци. Ще се разходим в тесните улички, за да се насладим на панорамни гледки и на темплиерската  архитектура. Вход Папски дворец - 5 евро.

Четвърти ден - 03.09.24. Закуска. Обяд. Свободен ден. Вечеря.
По желание: Целодневна екскурзия до Валенсия. Цена - 69 евро на турист при мин. 18 записани туристи. Цената включва: транспорт и екскурзовод на български език, не вкл. входни такси за посещаваните обекти по желание: Катедралата - 8 евро, Копринената борса - 2 евро, Биопарк - 24 евро, Аквариума  - от 29 евро.Валенсия е третият по големина град в Испания с най-големият запазен исторически център. Ще се разходим из историята й от времето на римляните, през рицарите до ден днешен. В Катедралата на Валенсия се пази Свещения Граал, а самият град е бил последна спирка по Пътя на коприната. Ще видим: копринената Борса, Централния пазар, Базиликата и Катедралата Дева Мария , за да стигнем до  Града на изкуствата и науките - едно парченце от близкото бъдеще. В свободното си време ще можете да се посетите самостоятелно най-големият аквариум в Европа или Биопарка - една от най-хубавите зоологически градини в света.

Пети ден - 04.09.24. Закуска. Обяд. Свободен ден. Вечеря. Нощувка.

Шести ден - 05.09.24. Закуска. Свободен ден. Обяд. Вечеря. Нощувка.
По желание: Полудневна екскурзия до Морея и Винарос. Продължителност - 4 часа. Цена - 59 евро на човек при мин.18 записани туристи. Цената включва транспорт и екскурзовод на български език, не включва вход църква Морея - 3 евро, вход крепост Морея - 3.50 евро.
Морея е  паметник под егидата на ЮНЕСКО, селището е запазило очарованието си от преди 10 века В Морея  се намира една от най-красивите и богато украсени  готически църкви на област Валенсия. По време на обиколката ще минем през Главния вход на града - кулите Сан Мигел, ще се разходим по малките средновековни улички до Кметството, ще видим  и красивите аристократични къщи и ще  се изкачим до върха на хълма, където е Базиликата на Богородица.Тя е построена в скалите и е едно изключително произведение на изкуството. Свободно време за посещение на църквата и крепостта и/или на музеи по избор. Продължаване за Винарос. Винарос е прекрасно крайбрежно градче с 28 000 жители. Намира се в най-северната част на област Валенсия, на границата с Каталуния. Известно е като едно от най-големите и най-важни пристанища в средновековна Валенсия, от което през 17 век са прогонени последните арабски заселници. По време на обиколката ще минем през Централния пазар, ще видим църквата Сан Аугустин, която днес  е и  зала за културни мероприятия, ще разгледаме църквата Възнесение Богородично от 16в., която от едната страна е църква, а от другата - крепостна стена. Ще минем покрай Старото готическо Кметство и Новото кметство, наслаждавайки се по пътя на изтънчените домове на богатите търговци, от  началото на 20-ти век.

Седми ден - 6.09.24. Закуска.Свободен ден. Обяд. Вечеря. Нощувка.
За записаните по желание: Целодневна екскурзия в Беникасим и Кастейон де ла Плана, цена 55 евро на записан турист при минимум 18 записани туристи. Цената включва транспорт, екскурзовод на български. Продължителност около 8 часа.
Беникасим - Валенсианският Биариц, предпочитан от заможните фамилии от областта за почивка. Ще се разходим по крайбрежната променада, за да видим Алеята на вилите, Вила Пилар, Кулата Сан Висенте, църквата Сан Тома и ще дегустираме характерните за района ликьори и вина в избата на Кармелитския манастир. Продължаваме към Кастейон - 13 км.
Кастейон де ла Плана е столицата на третата провинция в област Валенсия. Емблема на града е  готическата катедрала Дева Мария, построена през XIII век и разрушена в началото на ХХ век, за да бъде възстановена в навечерието ХХI век. Ще видим: Часовниковата кула Ел Фадри, ренесансовата сграда на Кметството и дворците, превърнати в художествени галерии. Тук е и сградата на Конопената борса - паметник за бита на населението в близкото минало. Пешеходна разходка  из историческия център: Централния пазар, Театъра и Казиното. Свободно време за шопинг.

Осми ден - 7.09.24. Закуска. Обяд - сух пакет. Отпътуване за Барселона. Трансфер до летище. Излитане за София в 09:50 ч.
                    
Полетно разписание:
  • София - Барселона 07:00 ч. - 08:55 ч.
  • Барселона - София 09:50 ч. - 13:30 ч.

Начин на плащане:
  • Депозит от 30% от пакетната цена на турист.
  • Пълно плащане - до 21 дни преди датата на отпътуване.

Програмата се провежда при минимум 40 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 20 дни преди датата на отпътуване.


Срокове за анулации и неустойки:

  • От деня, следващ деня на записване до 21 дни преди  датата на заминаване - се удържа депозита.
  • От 20 ден преди отпътуване  до 15 ден преди отпътуване - се удържат 75 % от стойността на пътуването.
  • От 14 ден до деня на заминаване - се удържат 100% от стойността на пътуването.

  • Самолетен билет на а/к България еър София - Барселона - София с включен багаж до 23 кг и голям салонен багаж до 10 кг
  • Панорамна обиколка на Барселона с лицензиран екскурзовод на български език
  • Пешеходна екскурзия с екскурзовод на български език в Пенискола
  • 7 нощувки на пълен пансион с включени напитки вода и вино в избрания хотел 4*
  • Обслужване на български език от представител на ТО по време на цялото пътуване
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро от ЗК Мондиал
  • Допълнителни екскурзии на български език
  • Билет за градски транспорт в Пенискола - 1,25 евро в една посока
  • Градски и общински такси
  • Застраховка „Отмяна на пътуване”
Екскурзиите са валидни при минимум 18  записани туристи.
Цените на екскурзиите са гарантирани само при записване от България, на място цените са с 20% по-високи.
Отстъпка от цената на екскурзиите за дете под 12 г. - 50% от цената на  всяка екскурзия.
По време на целодневните екскурзии се осигурява обяд - сух пакет.
 

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал