Англия Германия Дубай Екзотика Израел и Йордания Испания Италия Кипър Малта Норвегия Румъния Русия Скандинавия Словения Сърбия Франция Хърватска Швейцария

Франция



Париж - Мон сен Мишел - Замъци по Лоара - Лион - Торино

8 дни / 7 нощувки
Цена от: 2155.00 лв.


Дата Цена Резервирай
07.07.2024 2285 лв. Заявка
18.08.2024 2285 лв. Заявка
03.09.2024 2155 лв. Заявка
22.09.2024 2285 лв. Заявка
  • ПРОГРАМА
  • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  • ДРУГИ
Програма по дни

Ден 1

ПЪРВИ ДЕН – 07:10 ч.- 09:10 ч. - полет София – Париж (Шарл дьо Гол). Трансфер до центъра на града. Панорамна обиколка на града с екскурзовод и автобус: Операта Гарние, площад „Вандом” – най-елегантният площад на Париж, зала „Олимпия”, пл.”Конкорд”, „Шан-з-Елизе”, Айфеловата кула, Дома на инвалидите, квартала Монпарнас, Латинския квартал (Люксембургската градина, Пантеона), острова Сите, пл. „Бастилия”. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Възможност за качване на Айфеловата кула. Нощувка.  


Ден 2

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Пешеходна разходка с екскурзовод: пл. „Конкорд”, парка Тюйлери, Лувъра (отвън), Новия мост, острова Сите с катедралата Нотр-Дам-де-Пари (възможно да се наложи ползване на метро). След обяд - възможност за самостоятелно посещение на Лувъра (доплащане 54 лв. за възрастен/безплатно за деца и младежи до 24 г. - за предварително закупуване на билета). По желание - разходка с корабче по Сена с доплащане 35 лв. за възрастни, 16 лв. за деца до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България (провежда при минимум 20 участника, цената включва билет за едночасов круиз по Сена).  Нощувка.


Ден 3

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване към двореца Версай, екскурзоводска беседа в автобуса и самостоятелно посещение на двореца и градините. Доплащане за закупуване на билет за посещение на двореца и градините - 69 лв. за възрастни (входът в двореца е безплатен за деца и младежи до 25 г., а те на място могат да си закупят билет за вход в градините, който е на стойност около 10 евро). Отпътуване за Руан. Обиколка на Руан – катедралата, църквата „Св. Маклу“, ул. „Мартенвил“, двора „Сен Маклу“, ул. „Дамиет“, ул. „О дьо Робек“, ул. „Сен Ромен“, ул. „Рю дю гро орлож“, Площада на стария пазар с църквата „Св. Жана д’ Арк“ и мемориала, посветен на Жана д’ Арк. Руан е прекрасен град, приютяващ една от най-големите катедрали на Франция, строена през XIII век в стил пламтяща готика, френетично рисувана от Моне в десетки платна, пресъздаващи величествената фасада в различни часове на деня, различно осветена и различно обагрена от слънчевите лъчи. Руан е градът, в който най-обичаната френска героиня, Жана д’ Арк, е изгорена на клада от англичаните и прахът й е хвърлен в Сена, за да няма гроб, над който да се кланят почитащите я. Гроб наистина няма, но днес, на Площада на стария пазар на Руан - на мястото на кладата, е издигната църква, посветена на Св. Жана д’ Арк, в която хората се стичат, за да почетат Орлеанската дева – нейното родолюбие, нейната вяра и нейното себеотрицание. Отпътуване за хотел в околности на Руан или Каен. Настаняване. Нощувка.


Ден 4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване към Мон Сен-Мишел. Разглеждане на Мон Сен Мишел – манастир, посветен на Свети Архангел Михаил, построен на скала в океана, счита се за чудо на Средновековието, известен като свято място за поклонение в християнския свят, редом с Ерусалим и Рим. При прилив Мон Сен Мишел е бил остров, при отлив до него е можело да се достигне пеша по пясъка (в момента, разбира се, има мост). Сградите на манастира (XI - XIV век) са истинска панорама на средновековната архитектура. Много писатели са се опитвали да предадат чрез мастилото и белия лист магията на Мон Сен Мишел. Виктор Юго например пише, че за морето Мон Сен Мишел представлява това, което Хеопсовата пирамида представлява за пустинята. Входната такса за Мон Сен-Мишел, която е около 11 евро (безплатно до 25 г.), не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. Отпътуване за хотел в околности на Тур или Льо Ман. Настаняване. Нощувка.


Ден 5

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на замъците Шенонсо (наричан още замъкът на дамите, свързан с живота на не един френски крал), Шеверни (най-новият сред лоарските замъци, строен по времето на Краля Слънце, с прекрасно запазен интериор) и Шамбор (най-големият замък в „кралската долина”, строен от Франсоа I по планове на Леонардо да Винчи, наричан още „чудото на Ренесанса“). Входните такси за замъците, коите възлизат общо на около 38 евро, не са включени в пакетната цена на екскурзията и се заплащат на място. Вечерта – настаняване в хотел в Монтлюсон или Клермон Феран. Нощувка.


Ден 6

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Лион. Пристигане. Разглеждане на града – романтичните улички на стария Лион с къщи в готически, ренесансов и класически стил, катедралата „Св. Йоан Кръстител” - една от най-емблематичните църкви на Франция, строена през XI – XII век (тук са се състояли два Вселенски събора – през 1245 г. и 1274 г., тук е бил ръкоположен папа Йоан XXII през 1316 г., тук през 1600 г. се е състояла венчавката между Анри IV и Мария Медичи); полуострова - пл. “Белкур”, Плас де Теро, Кметството. Настаняване в хотел в района на Лион. Нощувка.


Ден 7

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Италия. Около обяд – пристигане в Торино (315 км) – един от най-красивите градове на Италия – столица на Савойското херцогство и първа столица на Обединена Италия. Разглеждане на Торино: пл. „Сан Карло” и едноименната църква, двореца на Академията на науките, двореца Кариняно, Пиаца Кастело – политическият и религиозен център на града с кралския театър (Театро Реджо), Палацо Мадама, Палацо Реале, катедралата „Сан Джовани”, Палатинската порта, кулата Моле Антонелиана – символ на града. Свободно време – ще имате възможност да посетите Египетския музей – един от най-богатите в света или да опитате прочутия торински течен шоколад, за който казват, че е най-вкусният на света. Отпътуване за хотел в района на Торино или Милано. Настаняване. Нощувка.


Ден 8

ОСМИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на Верчели и Новара, за да се насладите на живописната природа и меките цветове на пейзажите в областта Пиемонте. Разходка из Верчели – град, който все още пази белезите на своя средновековен разцвет – базиликата „Сант Андреа“ - романо-готически стил, датираща от XIII век - златният век на града, пл. „Кавур“, „Корсо Либерта“, синагогата, църквата „Сан Кристофоро“, приютяваща безценни стенописи от XVI. Разглеждане на Новара – Базилика ди Сан Гауденцио (XVI - XVII век), пл. „Кортиле дел Бролето“. Трансфер до летище Малпенса за полет Милано – София - 16:50 ч. – 19:45 ч. При дата на отпътуване 03.09.2024 г. програмата не включва посещение на Верчели и Новара и след закуска следва трансфер до летище Малпенса за полет Милано – София - 12:15 ч. – 15:10 ч. 

Забележка: При дата на отпътуване 28.04.2024 г. разглеждането на Мон Сен-Мишел се прави в третия ден от програмата, а този на Руан – в четвъртия ден, защото Мон Сен-Мишел не работи на Първи май.






Наст. в хотели 4, 3 и 2 звезди
Датацена на възрастен в двойна стаяцена на човек в индивидуална стаяцена на трети възрастен в стаяцена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастницена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен
28.04.2024STOP SALESTOP SALESTOP SALESTOP SALESTOP SALE
19.05.2024STOP SALESTOP SALESTOP SALESTOP SALESTOP SALE
07.07.202421552849212520552115
18.08.202422852979225521852245
03.09.202421552849212520552115
22.09.202421552849212520552115

Продължителност на туристическата програма: 8 дни


  Допълнителни услуги възрастова група / цени  
Билет за Версай и градинитедо години / 69 BGN
 
Разходка с корабче по Сенадо години / 35 BGN
 
Билет за самостоятелно посещение на Лувърадо години / 54 BGN
 


Пояснения:
  • Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки в Париж, 1 нощувка в околности на Руан или Каен, 1 нощувка в околности на Тур или Льо Ман, 1 нощувка в Монтлюсон или Клермон Феран, 1 нощувка в Лион, 1 нощувка в района на Торино или Милано и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Париж, двореца Версай, Руан, абатството Мон Сен Мишел, Шартър, замъците Шенонсо, Шеверни и Шамбор, Лион, Торино, Верчели и Новара (Верчели и Новара не са включени в програмата с дата на отпътуване 03.09.2024 г.). Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 или 2 звезди. Лети се с авиокомпания „България Ер”, като цената включва летищни такси, ръчен багаж (малка чанта или раница до 10 кг и дамска чанта или чанта за лаптоп) и чекиран багаж до 23 кг. Вътрешните трансфери във Франция и Италия се извършват с автобус.

  • Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 2 или 3 звезди.

  • Забележки:

    • Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през ноември 2023 г. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно;
    • При дата на отпътуване 28.04.2024 г. разглеждането на Мон Сен-Мишел се прави в третия ден от програмата, а този на Руан – в четвъртия ден, защото Мон Сен-Мишел не работи на Първи май.

    ВАЖНО: При нощувки във Франция туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на около 3.25 евро на човек на ден при настаняване в хотели 2 звезди, около 5.20 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и около 8.13 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска - около 6 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 7.50 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетната цена.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    Условия по договора

    Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на самолетните пакети и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    • ако прекратяването е до 18:00 ч. на втория работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 65 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
    • ако прекратяването е от 18:00 ч. на втория работен ден след сключването на настоящия Договор до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
    • ако прекратяването е от 65 до 21 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
    • ако прекратяването е 20 или по-малко дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

    Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

    Поради нестабилните цени на авиогоривото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане в размер на промяната на цената на горивните такси. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.


  • Цени за ранно записване за дата на отпътуване 07.07.2024 - валидни по резервации до 31.03.2024
    Цени за ранно записване за дата на отпътуване 03.09.2024 - валидни по резервации до 01.05.2024
    Цени за ранно записване за дата на отпътуване 22.09.2024 - валидни по резервации до 15.05.2024
  • Самолетен билет;
  • Летищни такси, предварително чекиране и запазени места;
  • Ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40х20х25 см;
  • 1 бр. чекиран багаж до 23 кг;
  • 7 нощувки със закуски в хотели 3 звезди (описани в преамбюла на програмата);
  • Транфери летище – хотел – летище;
  • Транспорт с автобус по програмата;
  • Панорамна обиколка на Париж;
  • Пешеходна разходка в Париж;
  • Разглеждане на Мон Сен Мишел;
  • Пешеходна разходка в Шартър;
  • Разглеждане на замъците Шенонсо, Шеверни и Шамбор;
  • Обиколка на Лион;
  • Обиколка на Торино.
  • Разглеждане на Верчели и Новара – без дата на тръгване 03.09.2024;
  • Водач - придружител от туроператора.
  • Таксите за вход във Версай, Мон Сен-Мишел и в трите замъка по Лоара;
  • Билет за Лувъра;
  • Разходка с корабче по Сена;
  • Входни такси за музеи;
  • Слушалки по време на включените в цената екскурзии;
  • Градска такса (city tax) в хотелите;
  • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“;
  • Билети за градския транспорт;
  • Горивна и/или инфлационна такса, в случай че се наложи да се въведе такава;
  • Разходи от личен характер.
  • Пояснения:
    • Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки в Париж, 1 нощувка в околности на Руан или Каен, 1 нощувка в околности на Тур или Льо Ман, 1 нощувка в Монтлюсон или Клермон Феран, 1 нощувка в Лион, 1 нощувка в района на Торино или Милано и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Париж, двореца Версай, Руан, абатството Мон Сен Мишел, Шартър, замъците Шенонсо, Шеверни и Шамбор, Лион, Торино, Верчели и Новара (Верчели и Новара не са включени в програмата с дата на отпътуване 03.09.2024 г.). Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 или 2 звезди. Лети се с авиокомпания „България Ер”, като цената включва летищни такси, ръчен багаж (малка чанта или раница до 10 кг и дамска чанта или чанта за лаптоп) и чекиран багаж до 23 кг. Вътрешните трансфери във Франция и Италия се извършват с автобус.

    • Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 2 или 3 звезди.

    • Забележки:

      • Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през ноември 2023 г. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно;
      • При дата на отпътуване 28.04.2024 г. разглеждането на Мон Сен-Мишел се прави в третия ден от програмата, а този на Руан – в четвъртия ден, защото Мон Сен-Мишел не работи на Първи май.

      ВАЖНО: При нощувки във Франция туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на около 3.25 евро на човек на ден при настаняване в хотели 2 звезди, около 5.20 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и около 8.13 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска - около 6 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 7.50 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетната цена.

      Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

      Условия по договора

      Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на самолетните пакети и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

      Такса прекратяване:

      • ако прекратяването е до 18:00 ч. на втория работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 65 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
      • ако прекратяването е от 18:00 ч. на втория работен ден след сключването на настоящия Договор до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
      • ако прекратяването е от 65 до 21 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
      • ако прекратяването е 20 или по-малко дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева.

      Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

      Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

      Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

      Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

      Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

      Поради нестабилните цени на авиогоривото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане в размер на промяната на цената на горивните такси. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.


    • Цени за ранно записване за дата на отпътуване 07.07.2024 - валидни по резервации до 31.03.2024
      Цени за ранно записване за дата на отпътуване 03.09.2024 - валидни по резервации до 01.05.2024
      Цени за ранно записване за дата на отпътуване 22.09.2024 - валидни по резервации до 15.05.2024

    Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал